Osebni prevzem je možen vsak četrtek med 10. in 18. uro. Lepo vabljeni!

NARAVNO, KAKOVOSTNO, SLOVENSKO       Izdelke "Naravna darila EMMA" pridelujemo, oblikujemo in izdelujemo sami - od začetka do konca. Izdelke odlikuje ročna izdelava, svežina, kakovost in slovensko znanje.
Prepričani smo, da boste z izbranimi izdelki zadovoljni. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oziroma ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, nam ga lahko v 14 dneh od prejema nerabljenega in neodprtega vrnete, mi pa vam bomo vrnili denar. Pišite nam na info@naravna-darila.si.
Vsak delovni dan (ponedeljek-petek, 9h-17h) nas lahko pokličete na 01/568-65-15 ali 041/721-528, za nasvet, mnenje ali pomoč. Lahko pa nam pošljete tudi e-pošto na info@naravna-darila.si. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

V košarici še nimate artiklov

Znesek: 0,00 €

Eterično olje LIMONSKA TRAVA

Razpoložljivost: Na zalogi

5,50 €
Cymbopogon flexuosus

Podrobnosti

INCI: Cymbopogon flexuosus oil, Linalool*, Limonene*; Citral*, Geraniol*; Citronellol*, Isoeugenol*, Eugenol*
(*Naravna sestavina eteričnega olja)

100 % naravno eterično olje
Kakovost: Aromacert certifikat
Poreklo: Madagaskar
Botanično ime: Eugenia caryophyllus
Pridobivanje: parna destilacija cvetnih popkov
Vonj: grenak, sladkast, začimbni
Intenziteta vonja: visoka
Nota: nizka
Maksimalna koncentracija RIFM do 4 % (1 do maks. 8 kapljic na 10 ml)

Zunanja podoba limonske trave je tipično travnata. Zraste do 150 cm visoko. Čeprav je pri nas pred nekaj desetletji ni poznal še nihče, pa jo je pred 500 leti poznal vsak pivec piva, saj je bila limonska trava ena od pomembnejših začimb, ki so jih uporabljali pri varjenju piva. Eterično olje limonske trave vsebuje učinkovine (citral, geraniol), ki so značilne tudi za citruse. V aromaterapiji se uporablja za osvežitev prostorov, za zvišanje miselne koncentracije in blažitev depresije. V masažah pomaga vračati tonus usahlim mišicam. Zožuje kapilare ter neguje kožo z razširjenimi porami. Uporabljamo ga kot naravni repelent in hkrati za osvežitev prostora.

V mešanicah se dobro ujema z: Bazilika, Cedra, Jasmin, Geranija, Lavanda, Čajevec, Poprova meta, Rožmarin …

Dodatne informacije

Sestavine Ne
Volumen 10 ml
Spol Vseeno
Tip kože Za vse tipe kože

Eterično olje LIMONSKA TRAVA

EUR

5,50 €

0