Osebni prevzem je možen vsak četrtek med 10. in 18. uro. Lepo vabljeni!

NARAVNO, KAKOVOSTNO, SLOVENSKO       Izdelke "Naravna darila EMMA" pridelujemo, oblikujemo in izdelujemo sami - od začetka do konca. Izdelke odlikuje ročna izdelava, svežina, kakovost in slovensko znanje.
Prepričani smo, da boste z izbranimi izdelki zadovoljni. Če pa se slučajno zgodi, da z izdelkom ne boste zadovoljni oziroma ne boste dobili izdelka, ki ga pričakujete, nam ga lahko v 14 dneh od prejema nerabljenega in neodprtega vrnete, mi pa vam bomo vrnili denar. Pišite nam na info@naravna-darila.si.
Vsak delovni dan (ponedeljek-petek, 9h-17h) nas lahko pokličete na 01/568-65-15 ali 041/721-528, za nasvet, mnenje ali pomoč. Lahko pa nam pošljete tudi e-pošto na info@naravna-darila.si. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

V košarici še nimate artiklov

Znesek: 0,00 €

Sivka cvet

Razpoložljivost: Na zalogi

4,99 €
Naravno sušeni ekološki cvetovi sivke.

Podrobnosti

Naravno sušeni ekološki cvetovi sivke.

Sivka je aromatična mediteranska rastlina, ki se v zadnjem času uporablja predvsem v izdelkih za nego kože. Pogosto se jo uživa tudi v obliki čajev ali zeliščnih kapljic (tinktur). Od nekdaj pa se sivka uporablja za pripravo dišečih blazinic za pomiritev ali za odganjanje moljev in komarjev.

Priprava sivkinega olja:
Cvetove lahko uporabite za pripravo sivkinega oljnega izvlečka oziroma macerata. V 450g kozarec napolnite cvetove sivke (do 2/3) in prelijte z izbranim hladno stisnjenim, nerafiniranim oljem. Kozarec postavite na senčno mesto in na sobno temperaturo. Kozarec na vsake dva do tri dni pretresite. Po enem mesecu olje precedite in uporabite za nego kože oziroma za izdelavo sivkinih kozmetičnih izdelkov.

Uporaba:
Bogat oljni izvleček sivke uporabljamo za nego suhe, razdražene in občutljive kože. Olje lahko uporabimo tudi pri različnih težavah s kožo (strije, alergije, kožni izpuščaji, luskavica, dermatitis) in je odlična naravna zaščita proti komarjem.

Dodatne informacije

Sestavine Posušeni cvetovi sivke (Lavandula angustifolia/Lavandula x intermedia)
Teža 40 g
Spol Vseeno
Tip kože Za vse tipe kože

Sivka cvet

EUR

4,99 €

0