DAN ODPRTIH VRAT: vsak četrtek med 10. in 18. uro, na naslovu Mala vas 29, Ljubljana Bežigrad, tel: 041/721-528. Lepo vabljeni!

V košarici še nimate artiklov

Znesek: 0,00 €

Več ogledov

Lesena žlica OLJKA

Razpoložljivost: Na zalogi

7,50 €
Čudovita lesna struktura stare oljke, gladko zbrušena, prijetna na otip in okus.

Podrobnosti

Unikatni kos masivnega oljčnega lesa, ustvarjalni navdih, pridna roka in ostra žaga so se združili in nastala je ta čudovita oljčna žlička. Pri nas z njo najraje jemo jogurte, pudinge in ostale deserte.

- Vrsta lesa: OLJKA

- Okvirna dimenzija: 2,8cm × 44 cm (širina x dolžina)

- Gladek matiran oljni premaz (Olje nudi bio impregnacijo za zaščito lesenih površin. Olje se globoko vpije v les in naredi površino vodoodbojno. Primerno je za površine, ki so v stiku z živili (certifikat IOS-PRG-0021).)

- Odlična za vsakodnevno uporabo

- Ročno obdelana, zbrušena in zaključenaNavodila za vzdrževanje:
- Lesene kuhinjske izdelke vsaj dvakrat letno namažite z lanenim ali mineralnim oljem. S tem preprečite, da bi se les popolnoma izsušil, poleg tega pa mu povrnete meden sijaj. Po potrebi lahko postopek maziljenja ponovite tudi večkrat.   
- Lesenih izdelkov ne pomivajte v pomivalnem stroju in ne pustite, da stojijo v vodi.
- Lesene izdelke pomijte z blagim praškom za posodo in vodo ter obrišite s suho krpo.
- Ob neprijetnem vonju lesenih kuhinjskih izdelkov, si pripravite čistilo iz jedilne žlice sode bikarbone, 6 kapljic eteričnega olja limone (ali limoninega soka) in malo vode. Dobljeno gosto zmes dodajte na gobico in dobro očistite celotno površino. Splaknite z vodo in dobro osušite.

Tehnično navodilo:
Delovanje masivnega lesa (krčenje in raztezanje ob spremenjeni klimi) je naravni pojav in temu se ne da izogniti. Les je pred obdelavo že posušen (naravno ali v sušilnici). Kljub temu pa lahko ob neugodni zračni klimi še vedno deluje. Da bi se temu čim bolj izognili, je potrebno lesene izdelke hraniti v zaprtih prostorih, ne preblizu izvora toplote in na normalni zračni klimi:
- relativna vlaga: 55 - 75%
- temperatura: 18 - 22oC.

Opomba: Lesena deska je ročno izdelan unikaten izdelek, zaradi tega se deske med seboj razlikujejo po barvni strukturi lesa in tudi dimenzije so okvirne. V kolikor želite sami izbrati desko vas vabimo, da se oglasite v naši delavnici (Mala vas 29, Ljubljana Bežigrad).

- SLOVENSKI IZDELEK -

Dodatne informacije

Sestavine Vrsta lesa: oljka (na sliki)

Lesena žlica OLJKA

EUR

7,50 €

0