DAN ODPRTIH VRAT: vsak četrtek med 10. in 18. uro, na naslovu Mala vas 29, Ljubljana Bežigrad, tel: 041/721-528. Lepo vabljeni!

V košarici še nimate artiklov

Znesek: 0,00 €

Več ogledov

Lesen možnar - terilnik

Razpoložljivost: Na zalogi

25,00 €
Ročno izdelan, lesen, eleganten - slovenski terilnik.

* Obvezna polja

25,00 €

Podrobnosti

Lesen terilnik je nepogrešljiv kuhinjski pripomoček, katerega eleganca popestri vsako kuhinjo. Z njim drobimo zelišča, začimbnice, pripravljamo različne peste in podobno.

IZVIREN SLOVENSKI IZDELEK:
- Vrsta lesa: OREH
- Okvirna dimenzija: višina: 5 - 6 cm, širina: 10 - 12 cm
- Gladek svetleč premaz
- Odličen za vsakodnevno uporabo
- Ročno obdelan, zbrušen in zaključen

*V kolikor je terilnik namenjen kot darilo lahko opcijsko izberete darilno pakiranje. Terilnik je položen v natur kartonasto rjavo škatlo z lesno slamo. Darilna škatla je zavita z lično pentljo.


Navodila za vzdrževanje:
- Lesene kuhinjske izdelke vsaj dvakrat letno namažite z lanenim oljem. S tem preprečite, da bi se les popolnoma izsušil, poleg tega pa mu povrnete meden sijaj. Po potrebi lahko postopek maziljenja ponovite tudi večkrat.
- Lesenih izdelkov ne pomivajte v pomivalnem stroju in ne pustite, da stojijo v vodi.
- Lesene izdelke pomijte z blagim praškom za posodo in vodo ter obrišite s suho krpo.
- Ob neprijetnem vonju lesenih kuhinjskih izdelkov, si pripravite čistilo iz jedilne žlice sode bikarbone, 6 kapljic eteričnega olja limone (ali limoninega soka) in malo vode. Dobljeno gosto zmes dodajte na gobico in dobro očistite celotno površino. Splaknite z vodo in dobro osušite.

Tehnično navodilo:
Delovanje masivnega lesa (krčenje in raztezanje ob spremenjeni klimi) je naravni pojav in temu se ne da izogniti. Les je pred obdelavo že posušen (naravno ali v sušilnici). Kljub temu pa lahko ob neugodni zračni klimi še vedno deluje. Da bi se temu čim bolj izognili, je potrebno lesene izdelke hraniti v zaprtih prostorih, ne preblizu izvora toplote in na normalni zračni klimi:
- relativna vlaga: 55 - 75%
- temperatura: 18 - 22oC.

Opomba: Leseni izdelek je ročno izdelan unikaten izdelek, zaradi tega se izdelki med seboj razlikujejo po barvni strukturi lesa in tudi dimenzije so okvirne. V kolikor želite sami izbrati izdelek vas vabimo, da se oglasite v naši delavnici (Mala vas 29, Ljubljana Bežigrad).

- SLOVENSKI IZDELEK -

Dodatne informacije

Sestavine Vrsta lesa: SLOVENSKI OREH

Lesen možnar - terilnik

EUR

25,00 €

0