DAN ODPRTIH VRAT: vsak četrtek med 10. in 18. uro, ostale dni po dogovoru na 041/721-528 ali info@naravna-darila.si. Lepo vabljeni!

 

V košarici še nimate artiklov

Znesek: 0,00 €

Več ogledov

Lipov med, 900g, sLOVEnski

Razpoložljivost: Na zalogi

13,50 €
Slovenski lipov med odlikuje aromatičen vonj lipovega cvetja.

Podrobnosti

Med je za človeka idealen vir energije. Uporablja se namesto sladkorja, primeren je za peko, deluje protimikrobno in protivnetno. Ugodno vpliva na rast in razvoj otrok in pomaga pri okrevanju po boleznih. Zaradi svojih blagodejnih učinkovin se pogosto uporablja tudi v kozmetiki. Za lipov med v naši ponudbi je značilno, da je zelo osvežilen, po vonju in okusu pa spominja na aromatično lipovo cvetje. Je lahko svetlo rumene do svetlo jantarne barve.


O MEDU:

Med je naravno živilo, ki ga iz nektarja ali rastlinske mane, po vedno istem receptu, proizvajajo medonosne čebele. Je kompleksna mešanica do 300 različnih kemijskih spojin, med njimi največ fruktoze, glukoze in tudi nekaj saharoze. Med vsebuje encime, ki izvirajo iz čebel, nektarja ali mane in cvetnega prahu in so pomembni za nastanek medu. Je zelo bogat vir antioksidantov, kot so fenolne kisline, flavonoidi, flavoni ... Med aminokislinami je najpomembnejši prolin, ki mu pripisujejo sposobnost odstranjevanja prostih radikalov. 

Opomba: Kristalizacija medu je naraven pojav, ki se pri nekaterih tipih medu pojavi prej, pri drugih pa pozneje. Kristaliziran med lahko utekočiimo s segrevanjem pri temperaturi do 40 C.

 

O NAŠEM ČEBELARJU

Vse se je začelo z našim dedijem Jožetom in danes bi bil zagotovo ponosen na to, kako je svoje srčno veselje in ljubezen do čebeljih družin prenesel na svojo družino. Sedaj se s  čebelami aktivno ukvarja Boštjan Sojer, njegov sin in Gregorjev brat. Boštjan je že od rane mladosti pomagal očetu pri delu s čebelami. Skupaj sta jih obiskovala, pregledovala, se ob njih družila in z velikim veseljem točila med.

Pri 5 letih je postal ponosni lastnik svojega prvega panja, s šestimi leti pa je začel obiskovati čebelarski krožek, v katerem je bil skoraj do trenutka ko je tudi sam postal mentor mladim čebelarjem. Sedaj čebelarski krožek na Osnovni šoli Danile Kumar vodi že 28 let, 8 let pa je bil tudi predsednik čebelarskega društva Ljubljana Bežigrad.

 

KJE SO ČEBELE NA PAŠI?

Naš čebelar Boštjan trenutno čebelari s 25 čebeljimi družinami. Čebele ima na stalnem mestu na obrobju Ljubljane, kjer se začnejo zelene površine polj in gozda. Čebele nabirajo med na področju med Klečami, Rašico, Šmarno goro in Šentvidom, kjer je zelo dobro področje za medenje lipovca, ki je naša glavna paša. Če je vreme ugodno toči tudi nekaj cvetličnega medu.


- SLOVENSKI IZDELEK -

Dodatne informacije

Sestavine

Sestavine: lipov med.

Teža 900 g

Lipov med, 900g, sLOVEnski

EUR

13,50 €

0